MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’deki o belediye AK Parti’ye mi geçiyor?
Ender ALDANMAZ
YAZARLAR
14 Ağustos 2023 Pazartesi

İzmir’deki o belediye AK Parti’ye mi geçiyor?

2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin CHP desteği ile aldığı ilçe belediyelerinde dökülmeler yaşanıyor. Aydın’da İncirliova ve Nazilli ilçelerinin belediye başkanları siyasi kariyerine AK Parti’de devam etme kararı almışlardı… Belki aday gösterilmeyeceklerdi, belki de CHP’nin ilçelerde aday çıkarma olasılığı oluştu. Ama kesin olan koltuk kaygısı güdüldü ve bu sebeple İYİ Parti’nin elindeki iki ilçe elden gitti. Bu tabi ittifakta ve özellikle seçmende güvensizlik oluşturuyor.

Peki bu yaşananlar bir domino etkisi yaratır mı?

CHP’nin elindeki belediyeyi ittifak uğruna verdiği İncirliova’ya komşu Tire’de CHP ilçe örgütünde belediyenin İYİ Parti’ye verilmesi konusunda rahatsızlık olduğu biliniyor. Yine son seçimde ilçede CHP’nin birinci parti olması da siyaset denkleminde yerel seçimde CHP’nin elini güçlendirmiş durumda…

CHP’de ise güçlü bir isim olan Ayten Gülsever’in belediye başkan adaylığı konusunda ısrarlı ve görev bekliyor. İlçenin sevilen isimlerinden Gülsever’in CHP milletvekili adayı olarak listeye girme şansı da bulmuş bir isim…

Kısacası CHP örgütü hazır ve talimat bekliyor.

Gözler ise Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’da… Belki kendi ilçesinde hizmet konusunda üzerine düşeni yapmış olabilir. Ancak belediyecilik konusu yapılan icraatların doğru bir iletişim stratejisi ile pazarlanması konusudur. Türkiye’de en başarılı örneklerden birisi de Mansur Yavaş’tır. Küçük bir ilçeden çıkarak Ankara’yı alması ve adının cumhurbaşkanlığı adaylığı noktasında oldukça fazla konuşulması doğru bir pratiğin uygulanmasının sonucudur.

İcraatların pazarlanması konusunda Duran’ın isteneni verememesi, “İYİ Belediyecilik” olarak lanse edilen anlayışın İzmir’deki temsilcisi olmasına rağmen İzmir’de gündem dahi olmaması Duran’ın koltuğunu sallıyor.

Sonuçta ne ekersen onu biçersin.

CHP’nin aday çıkarma konusunda oldukça istekli olması ve ittifak olmaması durumunda ise seçimin kaybedilme ihtimalinin bulunması Başkan Duran’ı yeni bir tercihe iteklediği belirtiliyor. Duran belediye başkanlığına devam etmek istiyor. Bu sebeple Duran’ın son günlerde Cumhur İttifakı partileri ile dirsek temasına geçtiği ve AK Parti ile dirsek teması kuran Duran’ın seçim sathına 8 ay kala bir sürpriz yapabileceği konuşuluyor. Duran’ın ayrıca adaylık konusunda eski partisi MHP’yle de yol yürüme ihtimali bulunuyor.

Diğer yandan Cumhur İttifakı partilerinin de ilçede aday bulmakta zorlandığı belirtiliyor. Bu sebeple Millet İttifakı’ndan bir belediyenin daha kopartılması seçim öncesi psikolojik üstünlük yaratabilir. Diğer yandan özellikle yeniden aday gösterilmesi düşünülmeyen isimlerin başkanlıkta ısrar etme ihtimali düşünülürse transfer konusu domino etkisi de yaratabilir. Ayrıca aday kısırlığının yaşandığı ortamda Duran bir tercih olarak pekala Cumhur İttifakı’nca değerlendirilebilinir.

Tabi bunlar konuşulanlar…

Eğer Millet İttifakı devam ederse Tire konusu bir düğüm konusu olacak gibi görünüyor. Bu düğüm nasıl çözülecek, kim/hangi hamleyi yapacak?

İzleyip göreceğiz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz